Yhteystiedot

Ari Tuhkanen
puh. 040 704 1630
ari.tuhkanen@evl.fi

Ari Tuhkasen kotisivut
www.arituhkanen.net

Kuvia vuosien varrelta

YHDESSÄ

Keskiviikko 25.5.2022 klo 20:06


Se tunne - kohdata kevään vihreys ja valo, lämpö ja koko luonnon kasvu - se ei haalistu koskaan! Yhdessä saamme iloita näistä ihmeellisistä lahjoista.
"Yhdessä" oli aiheena myös viime viikonloppuna Oulussa olleilla Kirkkopäivillä ja Lähetysjuhlilla, jotka huipentuivat sunnuntain jumalanpalveluksiin. Hienoa oli olla jälleen yhdessä koolla suurella joukolla koronatilanteen vähitellen jo helpottaessa.
Huominen helatorstaikin, Kristuksen taivaaseenastumisesta kertomassa ("Siunatessaan hän erkani heistä [opetuslapsistaan], ja hänet otettiin ylös taivaaseen." (Luuk. 24: 51) ), muistuttaa meitä yhdessä olemisesta. Jeesus on jo Taivaassa, mutta silti kanssamme.
Miten niin yhä kanssamme? Kyllä. Lähestyvä helluntai kuuluttaa riemukkaasti, että Herra antoi Pyhän Hengen lahjan niin seurakunnan syntymiseksi kuin myös jokaiselle ihmiselle uskon syntymiseksi ja ylläpitämiseksi - jo kasteessa tämän lahjan saamme - ja samalla näin myös pääsyn Kristuksen seurakunnan jäseneksi ja Jeesuksen omaksi. Sanoisin tähän, että vau!! Ja todella, Pyhän Hengen kautta Jeesus on siis jo nyt kanssamme täällä, omiensa sydämessä saakka; kunnes Hän kerran saapuu kunniassaan ja rakkaudessaan kantamaan koko opetuslapsijoukkonsa - siis meidät nykyajankin Jeesuksen seuraajat - Taivaan kotiin.
Huikeat näköalat. Luonto laulaa kiitosta Luojalleen. Laulammehan mekin ylistystä Luojallemme, Lunastajallamme ja Pyhittäjällemme. Ei näitä järjellä tosin ymmärrä, mutta uskossa raikaa kiitos ja ylistys Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle!