Yhteystiedot

Ari Tuhkanen
puh. 040 704 1630
ari.tuhkanen@evl.fi

Ari Tuhkasen kotisivut
www.arituhkanen.net

Kuvia vuosien varrelta

OLETHAN MUKANA RUKOUKSESSA

Maanantai 24.1.2022 klo 11:45

Arkkipiispamme Tapio Luoma on jäänyt sairauslomalle. Hän on sairaalassa tulehdussairauden vuoksi. Tapio-arkkipiispa on poissa viranhoidosta toipumisen edellyttämän ajan. Hänen erityisavustajansa Petri Merenlahti kertoo STT:lle, että sairausloman kestosta ei ole tällä hetkellä tarkkaa arviota. Merenlahden mukaan sairaus ei liity koronavirukseen. Muistamme rukouksissamme arkkipiispaamme ja hänen perhettään.

Herra, muista kaikkia sairastavia ja heidän läheisiään.

VALOA PÄIN!

Sunnuntai 23.1.2022 klo 18:33

Päivän valo on taas jo poissa, mutta ihanaa on, että päivä päivältä valoisa aika on yhä pidempi ja pidempi!

MINNE ASTI KATSE KANTAA?

Tiistai 18.1.2022 klo 13:28

Kyky nähdä vaikean ajan yli nykyistä parempaan tulevaisuuteen on valtava voimavara.  Onko sinulla tämä voimavara jo käytössäsi?  Ps. Todella pitkälle katsomisesta saarnaan ensi sunnuntaina Klaukkalan kirkossa kello 12.  Tervetuloa katsomaan ikuisuusnäköaloja!

ESIMERKIN VOIMA

Perjantai 14.1.2022 klo 15:54

Helposti ajattelemme, että muiden tulee tehdä sitä ja tätä. Mutta meillä itsellämme on mahdollisuus tuoda paljon hyvää ja kaunista tähän maailmaan ja elämään! "...näytä itse esimerkkiä hyvän tekemisessä..." (Tit. 2: 7).

VIELÄ KERRAN AIKA KORONATON?

Maanantai 10.1.2022 klo 13:27

Koronatilanne vaan vakavoituu ainakin tartuntojen määrää ajatellen.  Toisaalta epidemiologit näkevät kuluvan vuoden voivan tuoda jo helpotusta tilanteeseen.  Korona-aika on toisaalta varmasti tullut jollakin tavalla pysyvästi jäädäkseen, mutta viruksen hyökyaalto varmasti vielä laantuu.  Ja kun influenssavirustenkin kanssa meidän on osattava elää vuodesta toiseen, niin sama tilanne tulee nyt siis myös koronan kohdalla.  Onneksi Jumalakin on aina kanssamme - matkamme on kuitenkin lopulta turvallinen kaikkien virustenkin maailmassa.

UUDENVUODENLUPAUKSIA?

Tiistai 4.1.2022 klo 11:52

Monilla monet uudenvuodenlupaukset ovat jo tähän päivään mennessä kariutuneet.  Minkäs voit.  Onneksi voi aina yrittää uudelleen.  Mutta todella onneksemme - aivan autuudeksemme - meillä on mahdollisuus vuoden jokaisena päivänä turvata Häneen, jonka lupaukset todella pitävät riippumatta meidän kompasteluistamme ja kaatumisistamme.  "Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi."  (Jes. 54: 10)

KAIKEN KESKELLÄ ARMO

Perjantai 31.12.2021 klo 12:35

Saamme muistaa, että kulunut vuosikin taas kaiken koronan keskellä ei lopulta ollut vuosi vain koronan keskellä, vaan elämässämme kaiken keskellä saa turvallisesti aina olla elävä Jumala!  Siksi levollisin mielin käymme kaiken keskellä myös kohti uutta.  Armollista Uutta Vuotta 2022!

ENKELTEN LAULU

Perjantai 24.12.2021

Kaunein joululaulu? Mielestäni kaunein Joulun laulu on Enkelten laulu paimenten laidunmaalla!  Linkki lauluun: Luuk. 2. - sieltä avautuu koko Joulun valtava todellisuus...  Siunattua Vapahtajamme Syntymäjuhlaa!

JO NIIN LÄHELLÄ

Torstai 23.12.2021 klo 2:51

Joulu on jo lähellä.  Vain sydämen avaamisen matkan päässä.

EVÄSTÄ SANASTA

Torstai 9.12.2021 klo 21:32

"Jumala, pidä minusta huoli, sinuun minä turvaan."  (Ps. 16: 1)

JO 104 VUOTTA KIITOKSEN AIHETTA

Maanantai 6.12.2021 klo 1:35

Hyvää itsenäisyyspäivää! Kiitämme sankarivainajiamme ja kaikkia sotiemme ajan urheita miehiä ja naisia. Ja kiitämme Jumalaa.  Muistamme myös kaatuneiden omaisten suurta uhria. Jumalaan luottaen isänmaatamme palvellen ja turvaten jatkamme tulevaisuuteen itsenäisenä ja vapaana kansakuntana aikojen loppuun saakka!

EI AIVAN PIMEÄÄ KUITENKAAN

Perjantai 3.12.2021 klo 21:44

Näethän pimenevässä talvessa jo joulusta kajastavan valon?  Siis Valoa päin!

AIHETTA HYMYYN

Keskiviikko 1.12.2021 klo 19:53

Joulukuu
hymyyn suu!

JOULUA KOHTI KAIKEN KESKELLÄ!

Perjantai 26.11.2021 klo 18:07

Koronatilanteesta huolimatta
ei kyllä voi olla saapumatta
jälleen aika adventin, odotuksen
- odotuksen syntymäjuhlan Jeesuksen!
 
Siunattua jo ihan kohta koittavaa adventtiaikaa!

KUNINKAAN PÄIVÄ

Sunnuntai 21.11.2021 klo 17:13

Elämme kirkkovuoden viimeistä sunnuntaita, tuomiosunnuntaita eli Kristuksen kuninkuuden sunnuntaita.  Aamulla Rajamäen kirkon messun saarnassa pohdin Herran velvoittavia sanoja Hänen kuvatessaan viimeistä tuomiota (Matt. 25: 31-46).  Kuninkaana palaava Kristus nimittäin kysyy meiltä, olemmeko rakastaneet lähimmäisiämme. 

Jouduin vastaamaan saarnassani meidän kaikkien puolesta - siis ilman muuta itsenikin puolesta, että huonosti on tämä asia on toteutunut.  Siksi meidän on pakko turvautua Kuninkaan armoon kun tämä lähimmäistemme ja Jumalan palvelu ei ole meiltä kuin jotenkin räpeltämällä sujunut - tähtitieteellisen kaukana hyväksyttävästä tasosta.  Meidän on pakko turvautua Jumalan palveluksiin meille: Golgatan sovintovereen, Vapahtajamme ylösnousemuksen voittoon ja siis kaikkiaan kerran Kuninkaana palaavaan Kristukseemme. 

Ja pyydettävä toki tänne matkalle Herran Hengeltä voimaa kovaan sydämeemme myös lähimmäistemme rakastamiseen.  Sillä se, että olemme huonoja lähimmäistemme rakastamisessa, ei silti oikeuta meitä lyömään hanskoja naulaan.  Yritetään parhaamme. 

Ja muistetaan, että armosta, yksin Kristus-kuninkaan ansiosta, me pelastumme Taivaan Kotiin.  Ihanaa, että armo riittää!  Ylistys siitä Sinulle, Kristus-kuningas!

JOKAISENA PÄIVÄNÄ ARMON VARASSA

Torstai 11.11.2021 klo 16:19

Jos lähestyvä isänpäivä ei ole sinulle - mistä tahansa syystä - hyvä päivä, hyvää tätä päivää tänään! Nyt elämämme päivä on tärkeä. Jokainen päivä on arvokas ja jokainen ihminen on arvokas. Elämästä ei ei anneta arvosanaa. Armon varassa saamme kaikki kulkea. Siunattua isänpäivää, siunattua tätä päivää ja kaikkia tulevia päiviä! "Tulkoon teidän kaikkien osaksi Herran Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen yhteys!" (2. Kor. 13: 13)

KAIPAUKSESTA KASVAA JO PILKISTÄVÄ TAIVAS

Perjantai 5.11.2021 klo 11:54

Ajatuksemme saavat jälleen aivan erityisellä tavalla edesmenneet läheisemme pyhäinpäivän aattoa matkatessamme.  Muistellessamme heitä, muistathan myös Hänet - Hänet, joka kuoli, mutta nyt elää - Hänet, jolla on aika ja ikuisuus.  Olethan siksi sinäkin Hänen? Ilmestyskirjassa Jeesus kysyy meiltä jokaiselta tuon kysymyksen näin sanoen: "Minä seison ovella ja kolkutan.  Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän"  (Ilm. 3: 20). Ja huomaa, Raamatun kielessä ateriayhteys tarkoittaa aivan erityistä yhteyttä.  Ja Jeesuksen kanssa ateriayhteys - se on osallistumisoikeus kerran myös Taivaan suurelle ehtoolliselle!  Kuulethan kutsun?  Otathan kutsun vastaan!    

OIKEA SUUNTA

Sunnuntai 31.10.2021 klo 20:43

Tämä ei ota pollaan, G20-maat tähtäävät nettonollaan! Olethan Sinäkin mukana torjumassa ilmastonmuutosta!

OLKOON PÄIVÄSI SIUNATTU

Perjantai 29.10.2021 klo 17:12

Hyvää tätä hetkeä - mitä se se sinulla sisältääkään, olkoon rakastavan Jumalan siunaus kanssasi.

VALO

Maanantai 25.10.2021 klo 22:18

Pilvien_valot_ja_varjot.jpg

Lue lisää »

Vanhemmat kirjoitukset »