Yhteystiedot

Ari Tuhkanen
puh. 040 704 1630
ari.tuhkanen@evl.fi

Ari Tuhkasen kotisivut
www.arituhkanen.net

Kuvia vuosien varrelta

EI OLE UMPIKUJIA

Maanantai 18.10.2021 klo 17:12

Oletko epävarma tulevaisuudestasi? Ole luottavaisin mielin! Myös tulevaisuus on Jumalan turvallisissa käsissä. Jälleen kerran saamme muistaa ihanat psalmin sanat:  "Ahdingossani minä huusin Herraa. Hän kuuli ja avasi tien." (Ps. 118: 5) Näin Vapahtajamme rakkaudessaan meitä kohtaan tekee kun Häneen turvaamme.  Ei silti tee aina suoraan pyyntömme mukaan - me katsomme maan horisontista - Hän Taivaan korkeudelta kaiken nähden -  ja siten jos pyynnöstämme poikkeaakin, kuitenkin lopulta parhaalla tavalla Jeesus meitä kuljettaa.

OSA SUURTA JA SUURENMOISTA KOKONAISUUTTA

Sunnuntai 17.10.2021 klo 17:13

Syksyn tuuli! Osa suurta ja suurenmoista ilmastomme kokonaisuutta. Tätä ihmeellistä ilmastoamme, Luojamme lahjaa, kannattaa - ja on jo pakkokin! - vaalia!

NIIN KAUNISTA, NIIN KAUNISTA!

Maanantai 4.10.2021 klo 18:08

Ruska!!

POLVESTA POLVEEN

Maanantai 27.9.2021 klo 18:26

Onneksi on asioita, jotka pysyvät.  Lujimpana niistä Jumalan valta ja armo - tähän suojaan tänäänkin käykäämme!: "Herra, sinun sanasi on ikuinen.  Sen luja perusta on taivaassa.  Polvesta polveen pysyy totuutesi.  Sinä panit paikoilleen maan, ja se pysyy.  Sinun päätöstesi varassa on yhä kaikki, koko luomakunta palvelee sinua."  (Ps. 119: 89-91)

AAMUN KIRKKAUS!

Keskiviikko 22.9.2021 klo 22:48

Ilman yötä emme ymmärtäisi aamun kirkkauden syvyyttä.

KANNATTAA MUISTAA

Torstai 16.9.2021 klo 15:50

Koska viimeksi olet muistanut olla kiitollinen?

ROHKEUTTA!

Perjantai 10.9.2021 klo 19:43

Rohkaistu hakemaan rohkeutta elämään ja Elämään sanan Sanasta!  "...Jumala on minun pelastajani. Minä luotan häneen, en pelkää, sillä Herra on minun väkeni ja voimani, hän pelasti minut." (Jes. 12: 2)

HIENO SYKSY!

Perjantai 3.9.2021 klo 16:04

Syksy on hieno vuodenaika!

YHÄ KESÄ!

Lauantai 28.8.2021 klo 12:08

Hienoa!  Yhä on kesä!

VIELÄ ON KESÄÄ JÄLJELLÄ

Keskiviikko 25.8.2021 klo 9:10

Säästä viis!  Katso kalenteria!  Vielä on kesä!

AINA ON AIKA ROHKAISTA

Keskiviikko 18.8.2021 klo 13:40

Toistemme rohkaisu on tärkeää. Raamatun sana rohkaisee meitä kaikkia näin: "Antakaa Kristuksen sanan asua runsaana keskuudessanne. Opettakaa ja neuvokaa toisianne kaikella viisaudella ja laulakaa kiitollisin mielin Jumalalle psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja" (Kol. 3: 16).
  Kuohuva maailma tarvitsee rohkaisua; tarvitsee rukoustamme ja käytännön tekoja. Rohkaisua ja apua voimme jakaa esimerkiksi Kirkon ulkomaanavun tai Suomen Punaisen Ristin kautta

AVAUTUVAA TOIMINTAA

Torstai 12.8.2021 klo 13:09

  Elokuun alkupuoli on erilaisen toiminnan rinnalla kulunut pitkälti tilannearvioiden ja tilanteen kehittymisen arvioiden kanssa joukolla työskennellessämme. Kohoavien koronalukujen keskellä olemme kuitenkin rohkeasti avaamassa selkeästi lisää - joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta - Nurmijärvenkin seurakunnan toimintaa. Voi toki olla, että joudumme vielä tekemään nopeastikin taas rajoitustoimia jo mahdollisten viranomaispäätöstenkin vuoksi - seuraa kotisivujamme, Facebookiamme ja Nurmijärven Uutisten seurakuntapalstaa - mutta siis rohkeasti yritämme eteen päin tässäkin tilanteessa. Tietenkään terveysturvallisuudesta tinkimättä.
  Kädet käsidesissä ja ristissä, hihat käärittyinä kohti syksyä! Olemme rinnallasi! Terveyttä ja siunausta!

PERIKSI EI ANNETA

Maanantai 9.8.2021 klo 18:40

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n juuri ilmestynyt uusin raportti on karua kertomaa.  Mutta periksi emme anna!  Jälleen kerran haastan sinua talkoisiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi!  Suuret linjat ovat tärkeitä, mutta myös pienet teot ovat edistysaskeleita. 

Mitä sinä teet tänään?  Itse laitoin juuri työhuoneeni ilmastoinnin pois päältä kun sitä ei enää näin illalla tarvitse.

KESÄ TOIVOA TÄYNNÄ

Keskiviikko 23.6.2021 klo 16:44

Olipas se ukkosmyräkkä!  Nurmijärvi ja tietysti moni muu paikkakunta Suomessa sai osakseen välkettä, jyrinää ja todella kovaa sadetta.  Toivottavasti nyt ei käynyt kenellekään eikä millekään yhtä pahoin kuin Oulussa maanantaina.

Poutapäivät tai sadesäät, kesä etenee taas joka tapauksessa vauhdilla.  Juhannus alkaa sekin nyt siis jo siintää ihan silmissä.  Iloitsen - todella iloitsen - kun koronatilanteen helpottuminen pitkin alkukesää on mahdollistanut seurakunnan toiminnan avaamista.  Ei siis vielä normaaliolojen tavoin, mutta monin tavoin.  Rippikoulut olemme saaneet käyntiin viime vuoden tapaan. Messuihin voimme taas ottaa seurakuntalaiset kirkkoihin sisälle, ja siis vielä entistä suurempia määriä ihmisiä.  Muistotilaisuuksillekin voimme rajallisesti antaa taas tiloja, tällä hetkellä tosin ainoastaan vielä Nurmijärven seurakuntakeskuksesta, koska Rajamäen ja Klaukkalan tiloja meidän on pidettävä vielä varattuna rippikoulutyölle, jos leirejämme jouduttaisiin vielä siirtämään päivämuotoiseen opetukseen.  Joka tapauksessa suunta on kohti normaaliolojen aikaa!  Kuitenkin edelleen tarvitsemme monia toimia terveysturvallisuuden taataksemme, alkaen käsien pesusta ja vahvasta maskisuosituksesta; turvaväleistä puhumattakaan.

Eräs suuri ilonaihe on myös, että voimme ensi kertaa sitten vuoden 2019 aloittaa jälleen seurakunnan suositut Sääksin saunaillat, alkaen keskiviikkona 7.7.  Toki Etelä-Suomen aluehallintoviraston edellyttämät turvavälit vaativat saunojilta keskinäistä suurta kärsivällisyyttä kun saunan tiloissa voi kerrallaan olla paljon vähemmän väkeä kuin tavallisesti voisi olla.  Myös lähetyskahvila ja iltahartaudet aloittavat tuolloin 7.7.  Seuraa esimerkiksi kotisivujamme, Facebookiamme ja Nurmijärven Uutisia nyt toivottavasti siis yhä enemmän avautuvasta toiminnastamme.  Niistä näet myös, mitä muuta edellä mainitsemieni asioiden lisäksi olevaa toimintaa meillä on jo nyt digitaalisten ja verkkopalveluidemme lisäksi.

Itselläni lähestyy jo kesäloma sanoisinko kovaa vauhtia.  Yhä on muun muassa kirkollisten toimitusten ja jumalanpalvelusten valmistelua elokuuta ja alkusyksyä varten, viranhaltijapäätösten tekoa, puheluita, palavereja, sähköposteja, Whatsapp-viestejä ja vaikka tämän blogin julkaiseminen.  Ennen  lomaa on tärkeää saada monet toiminnan ja hallinnon asiat vielä sellaiseen kuntoon, että työt jatkuvat taas sujuvasti lomailun jälkeen.  Vaikka sanotaankin, että mikä vimma ihmisillä on saada "kaikki" valmiiksi ennen lomaa, näin tämä yhteiskuntamme kuitenkin toimii.  Lomalle jääminen on mukavaa kun asiat ovat hyvällä mallilla taas niitä sitten jatkaakseen aikanaan.  Toki minulla ovat kappalaisemme lomasijaisenani kukin vuorollaan - seurakunnassa on monenlaisia erilaisia juoksevia asioita tietysti sydänkesälläkin.

Ja siis toimintaa.  Tervetuloa mukaan seurakunnan elämään kesälläkin!  Ja muista, että yhä jatkuvan koronatilanteen keskellä seurakunta työntekijöineen, luottamushenkilöineen ja vapaaehtoisineen on koko ajan kanssasi valmiita puhumaan kanssasi, tukemaan kaikkiaan eri tavoin sinua - ja myös rukoilemaan puolestasi. 

Pahimpina korona-aikoina meillä olivat muun muassa soittokampanjat tukemassa nekin seurakuntalaisiamme ja yksinäisten soittorinki toki jatkaa yhä toimintaansa.  Ympäri vuoden toimintamme eri aloista diakoniatyö, erityisnuorisotyö ja perheneuvonta ovat vain esimerkkejä siitä miten seurakuntasi palvelee eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä - kaikkia tahdomme palvella.  Kiitos, että olet verovaroilla tukemassa tätä työtä! 

Olemme kanssasi. Ja Jumala ilman muuta ja ennen kaikkea on koko ajan kanssamme.  Emme menetä toivoamme, vaan toivo itse asiassa siis kasvaa koko ajan.  Kotisivuillamme videotervehdyksessä sanon, että tämä vuosi 2021 on hiipuvan koronan vuosi.  Siihen uskon edelleen.  Monin paikoin maailmaa tilanne on yhä vakava, mutta hoitamalla taudin torjunnan Suomessa vastuullisesti olemme osa maailmanlaajaa viruksen vastaista ponnistelua.

Elämä on myrskyjä, mutta eivät ne myrskyt aina riehu.  Ei siitä ole kuin hetki kun auringonpaiste helli meitä aivan helteen verran.  Nyt paistetta ja leppeää sadetta toivotan sinulle sopivana sekoituksena, ja Jumalan armoa, rauhaa ja siunausta yltäkyllin.  Tämän Hyvän Vapahtajamme suojaan saatkin turvallisin mielin jättää niin ajalliset asiasi kuin myös ikuisuutesi.  Tuttu Raamatun lupaus on jälleen hyvä nostaa tähän kesän hetkeen, se kun pätee koko elämän retkeen: "Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret."  (5. Moos. 33: 27)

ONNI

Torstai 17.6.2021 klo 20:19

Onni on... Onnea uusille valtuutetuille! Onneksi taas on kesän suloinen aika! Onnea on kuppi kahvia aamiaisella. Onni on hieno miehen nimi. Onnea ovat läheiset ihmiset. ...onni on jotakin, joka on monessa mukana. Vaan mikä on onnen syvin olemus? Sana sen kertoo: "Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan". (Ps. 73: 28)

KATSE VÄHITELLEN JO JUHANNUSTA KOHTI...

Torstai 10.6.2021 klo 18:13

Niin, katse vähitellen jo kohti juhannusta. Ja kohti juhannuksen raamatullista päähenkilöä eli Johannes Kastajaa.  Vai?  Itse asiassa, ei kohti Johannesta - tästä oli kirkkovaltuuston edellisillan alkuhartaudessakin puhe -, vaan kohti Johanneksen osoittamaa Vapahtajaa!  Sana sen sanoo Johannes Kastajan omalla suulla.  "Seuraavana päivänä Johannes näki, että Jeesus oli tulossa hänen luokseen.  Johannes sanoi: ´Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!´".  (Joh. 1: 29)

Johannes osoittaa sinullekin suunnan kohti Vapahtajaa.  Järisyttävä asia, syntien anteeksiantamus, on edelleen tarjolla!

NYT!!

Tiistai 8.6.2021 klo 14:38

Valo ja lämpö!

KIRKKOJEN OVET AVAUTUVAT!

Perjantai 4.6.2021 klo 19:47

Tule kirkkoon! Sunnuntaista 6.6. alkaen Nurmijärven seurakunnan kirkkojen ovet avautuvat jälleen messuja varten seurakuntalaisille! Kirkkoon voi tulla siten kuin kunkin tilan enimmäishenkilömäärä sallii. Kirkoissa on käytössä noin joka kolmas penkkirivi ja yhdelle penkkiriville voi asettua vain yhden talouden jäseniä. Seurakunnan henkilöstön ohjeita kirkkoon asettumisessa sekä ehtoollisen vietossa tulee joka tilanteessa noudattaa. Kirkkokahveja ei voida toistaiseksi vielä tarjoilla. Katso lisätietoja seurakunnan kotisivuilta.
 
Tervetuloa!

OI KESÄ!

Tiistai 1.6.2021 klo 12:13

K!

E!

S!

Ä!

KESÄ!

AINA LOPULTA PAISTAA!

Keskiviikko 26.5.2021 klo 12:12

Aurinkoista päivää! Tuolla se kultainen päivän kehrä yhä loistaa yllä sateen ja tuulen!

Vanhemmat kirjoitukset »