TAAS ON AIKA KIITTÄÄ - JA AINA ON AIKA KIITTÄÄ

Torstai 27.4.2023 klo 9:17

Kiitos Veteraanimme! Hyvää Kansallista veteraanipäivää!

AURINKOA, TAIVAAN SINEÄ

Tiistai 25.4.2023 klo 23:33

Aamun sade ilahdutti lomalta taas palvelukseen käydessäni. Ja se, että kun en ollut ehtinyt pitää loppuun kaikkea nykyisen lomakauden lomaani kuin vasta juuri viime viikon ajan ja pari päivää jo edellisellä viikolla, niin nyt oli aurinkosäätä aurinkosään jälkeen ja sinitaivasta sinitaivaan jälkeen. Ihanaa oli myös kun ehti kunnolla seurata hiipien etenevää kevättä. Lintuja pesää rakentamassa. Ensimmäistä valkovuokkoa, ensimmäistä leskenlehteä... Joka kevät olen yhtä iloinen niin ensimmäisestä sinivuokosta, skillasta kuin krookuksestakin. Kevään ihmeellinen lahja! Kiitos kaiken Luojalle!

PÄIVÄÄN KUIN PÄIVÄÄN

Keskiviikko 12.4.2023 klo 16:18

Ylösnousemuksen voitto ei ole vain valo pääsiäisen juhlaan ja pääsiäisviikon riemuun, eikä edes vain pääsiäisajan loppuun asti, vaan ympäri kirkkovuoden, kautta koko vuoden, kaikkiin päiviin, myös harmaisiin, ja myös pimeisiin päiviin. Ylösnoussut Vapahtajamme sinua siunatkoon!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Sunnuntai 9.4.2023 klo 12:45

Kristus nousi kuolleista! Siunattua pääsiäisen juhlaa!

KUN KAIKKI ON JO TAPAHTUNUT - YHÄ ON VASTAANOTTAMISEN AIKA!

Perjantai 7.4.2023 klo 13:59

Kun kaikki on jo tapahtunut! - evankeliumeista voit sen lukea vaikka nyt pääsiäispyhinä. Ristillä Vapahtajamme sanoi: "Se on täytetty" (Joh. 19: 30). Syntimme on sovitettu!

Vaan kaikki tapahtuu myös nyt! Pääsiäispyhinä seuraamme erityisellä tavalla Herran askelissa Hänen kärsimystietänsä Golgatalle asti ja lopulta ylösnousemuksen riemuun.

Kaikki tämä tapahtui myös eilen kiirastorstaina Klaukkalan kirkossa Gospelpassio Magdalenassa - huikea matka kuoleman, surun ja tappion tunnelmien kautta riemuun voittaneen Ylösnousseen seurassa! Suurkiitos kaikille gospelpassion toteuttajille!!

Huom. Vielä ehdit mukaan Gospelpassio Magdalenaan Klaukkalan kirkkoon - tänään pitkäperjantaina kello 19.30 ja huomenna 8.4., lankalauantaina, Jeesuksen haudassa levon päivänä, samoin kello 19.30.

Myös tuhlaamista tapahtuu tänäkin päivänä. Nurmijärven kirkossa tänään aamulla saarnasin kahdesta suurimmasta tuhlarista. Ehkä yllätyt, kun sanon, että suurin tuhlari on Jumala. Juuri Hän kuitenkin tuhlaa ylivuotavasti rakkauttaan meihin niin luomakunnan kauneudessa kuin juuri tarjoamalla ristin sovintoveren armoa jokaiselle. Entä se toinen tuhlari? Toinen tuhlari on ihminen - ihminen, jolle ei armo kelpaa, vaan elämän paras asia, Jeesuksen rakkaus, on menossa sivu suun. Siksi, et varmasti halua tuhlata elämäsi tilaisuutta eli otathan vastaan Ensimmäisen Tuhlarin tarjoaman ihmeellisen Jumalan laupeudesta ja armosta elämisen lahjan.

Siunattua ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä!

NÄEN RISTIN, JA TYHJÄN RISTIN NÄEN

Perjantai 31.3.2023 klo 17:30

Jo näkyy paastonajan matkalla
edessämme rakas Jeesus ristillä
sekä uskon silmin katsoa myös saan
samoin ylösnousseeseen Vapahtajaan!

TASAUKSESTA VALON VOITTOON!

Maanantai 20.3.2023 klo 21:09

Pimeä toki jo, mutta mikä päivä onkaan ollut! Kevätpäiväntasaus! Kuljemme valon voittokulkua!

Vähän eri näkökulmasta puhuin valosta myös viime viikolla koko pitäjän Perttula-Uotilan suurkinkereillä: Jeesuksen kuolema näytti auringonlaskulta, jonka jälkeen ei aurinko enää nousisi. Aurinkomme nousi!

Ylösnousseen Herramme valo, Jeesus-valo on ikuinen valo - tule tähän valoon, Armon Auringon valoon ja suojaan!

VAIHTUVUUTTA, PYSYVYYTTÄ

Tiistai 14.3.2023 klo 21:14

Eilen alkupäivänä auringonpaisteessa kimmelsivät hanget ja taivas oli ihanassa sinessä. Näillä ajatuksilla aloitin myös Talvisodan päättymisen muistopäivän rukoushetken puheen Nurmijärven kirkossa ja jatkoin johdattaen ajatuksemme Siniristilippumme samoihin väreihin.

Illalla työpäivän jälkeen kotiin ajaessani olikin sitten kovin toisenlainen sää - kovassa pyryssä oli myös surkea ajokeli. Tänään sitten aikaisesta aamusta olemme saaneet ihan rehellistä vesisadetta ja askeleet ovat kulkeneet loskassa.

Säät vaihtelevat. Taivaan sini ja hankien valkea hohto palaavat kuitenkin aina vuorollaan. Ja aina - tähän uskomme - Jumalan varassa - Siniristilippumme puhtaat värit ja lippumme Risti saavat aina liehua saloissa itsenäisen, vapaan maamme tunnusmerkkeinä.

Kiitos sotiemme ajan miehet ja naiset, kiitos sankarivainajamme. Teidän uhrauksenne ja uhrinne ovat kantaneet meitä - nyt on meidän vuoromme kantaa töin ja toimin - kädet ristissä ja hihat käärittyinä - maatamme eteen päin kaikin tavoin. Rohkein mielin, Herran armoon ja siunaukseen turvaten.

TASA-ARVO KUULUU JOKAISEEN PÄIVÄÄN

Keskiviikko 8.3.2023 klo 11:21

Hyvää Naistenpäivää tänään, tasa-arvoa jokaiseen päivään jatkossakin!

MERET KIITTÄVÄT

Maanantai 6.3.2023 klo 17:15

Sopimus avomerien suojelusta on aimo harppaus kamppailussa luomakunnan puolesta saastumisen tuhoja vastaan. "Viljelemään ja varjelemaan" (1. Moos. 2: 15) Jumala onkin meidät kutsunut täällä luomakunnassaan. Työtä on edelleen valtavasti, mutta iloitkaamme samalla edistysaskelista!

AURINGON HERKULLINEN PAISTE!

Tiistai 28.2.2023 klo 18:40

Päivällä työpaikkaruokailun linjaston äärellä puhe kääntyi jälleen siihen, miten vuosi taas kerran etenee hyvää vauhtia ja siihen, miten samalla valoisa aika on päivä päivältä pidempi. Joku sanoi kyllä, että on tässä taas pimeitä, lyhyitä päiviä ollutkin - totta sekin on. Mutta ihmeellistä, miten lisääntyvä valo saa unohtamaan nuo lyhyet, hämärät päivät! Kevättalven aurinko on niin ihanaa herkkua!

Hyvää Kalevalan päivää! Siunattua kevättalvea ja matkaa kohti pääsiäistä!

KEVÄTTALVEA, PAASTONAIKAA

Perjantai 17.2.2023 klo 18:00

Huomaan työpöydän äärellä varovasti ajatusten jo vilkuilevan kohti paria vapaapäivää ja sitten ensi viikon talvilomaa. Iloa, voimia, terveyttä ja siunausta kaikille kevättalven päiviin ja samalla siunausta lähestyvään paastonaikaan - kohta oikeasti taas otamme askelia ihmeellistä siunausta, ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä, kohti!

YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ

Tiistai 14.2.2023 klo 9:22

Iloa, voimia ja siunausta Ystävänpäivään!

KÄDET KANTAA

Maanantai 13.2.2023 klo 14:48

Päiväsi tänään kyyneleinen tai kulkusi nyt ilontäyteinen? - huomaa joka tapauksessa Kädet, jotka sua murheessakin kantaa, jotka myös ilon antaa.

MUKAAN VAAN!

Perjantai 10.2.2023 klo 20:11

Yhteisvastuukeräys on jälleen menossa. Olethan tulossa mukaan tavalla tai toisella, ellet jo olekin! Kiitos!

Hyvää, siunattua viikonloppua kaikille!  "Jumalan, meidän Isämme, ja Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja rauha teille." (Ef. 1: 2)

ILON ULOTTUVUUKSIA

Perjantai 3.2.2023

Mitä on ilo? Mistä iloitset juuri nyt? Miten voit ilahduttaa muita?

TALVI HIENO, KESÄ IHANA

Perjantai 27.1.2023 klo 19:56

Tänäkin vuonna on kesä. Ihana ajatus.

ARMOSTA

Sunnuntai 22.1.2023 klo 18:10

Tänään saimme Klaukkalan kirkon messussa pyytää siunausta luottamushenkilöillemme heidän tärkeässä tehtävässään uuden kirkkovaltuustokauden koitettua vuoden alusta.

Messun saarnassa muistutin siitä, että myös luottamushenkilö saa olla epävarma ja kysyä neuvoa. Yhteispeliä tämä kaikki on. Ja kaikki lopulta tietysti on hyvän Jumalan varassa.

Pyhäpäivämme aiheena oli "Jeesus herättää uskon". Hän myös toki ylläpitää uskon. Uskon ihmeellinen lahja on tarjolla kaikille, mutta uskon tuomasta pelastuksesta omana ansiona ei voi kukaan kerskua. Pelastus on toki ansaittu, mutta ei meidän teoillamme. Uskon synnyttäjä Jeesus on pelastuksen meille ansainnut! "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä." (Ef. 2: 8-9)

TURVATTU

Torstai 19.1.2023 klo 14:36

Olet turvassa. "Sinun tulevat päiväsi hän turvaa, hetkestä hetkeen, hänellä on varattuna apua yllin kyllin, viisautta ja tietoa." (Jes. 33: 6)

MUREHTIMINEN JA LUOTTAMUS

Torstai 12.1.2023 klo 19:32

Oletko murehtinut tänään jotakin asiaa? Taidamme kaikki olla murehtineet kuka mitäkin. Se on inhimillistä. Mutta toisaalta turhaa. Teemme voitavamme. Ja loput jätämme Jumalan haltuun. Niin yksinkertaista. Niin vaikeaa. Aina saamme silti opetella. Ja olla kaiken keskellä turvallisin mielin. Saamme yhä uudelleen palauttaakin mieleemme: "Heittäkää kaikki murheenne hänen kannattavakseen, sillä hän pitää teistä huolen." (1. Piet. 5: 7) 

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »