Yhteystiedot

Ari Tuhkanen
puh. 040 704 1630
ari.tuhkanen@evl.fi

Ari Tuhkasen kotisivut
www.arituhkanen.net

Kuvia vuosien varrelta

PIENI ROHKEA

Maanantai 14.3.2022 klo 16:53

Talitintti - niin pieni - ja niin rohkea; kaiken keskellä laulaa: elämä voittaa!

JUMALA RAUHAN SUOKOON

Perjantai 11.3.2022 klo 21:08

Jumala rauhan suokoon, avun kaikille tuokoon! Sisaret ja veljet, aina on rukouksen aika, ja nyt rukouksiamme rauhan ja rakkauden puolesta sotaa ja vihaa vastaan tarvitaan erityisen kipeästi. Rukoilemmehan joka päivä rauhan puolesta - kaikkialle maailmaan saamme rauhaa rukoilla; Ukraina ei ole ainut sotatanner. Rukoillen, rohkeasti eteenpäin! "Rohkaiskaa mielenne, olkaa lujat, kaikki te, jotka panette toivonne Herraan." (Ps. 31: 25)

8.3.1992

Tiistai 8.3.2022 klo 22:48

Palveluspäivän illassa ajatukset kantavat tasan 30 vuotta sitten olleeseen pappisvihkimykseeni.  Olin kiitollinen silloin, olen kiitollinen tänään.  Työstä, jossa saan palvella Kristuksen kirkossa lähimmäisiäni.  En omin voimin, vaan varustettuna ylhäältä saan siksi näin vajavaisena kuin olen silti pappina työtäni tehdä.  Yhdessä työtovereideni kanssa - niin työntekijöiden kuin seurakuntalaisten.  Ja kertoa maailman parasta sanomaa. 

Eilen illalla tänä vuonna Lohjalla Vivamossa olleen lähiesimieskokouksemme visio- ja toimintasuunnitelmavuorokauden päivän työskentelyn jälkeen lauloimme yhdessä - maskit kasvoilla - Nuoren seurakunnan veisuja ja kävimme rukoukseen profeetta Miikan rauhanvirren (Miika 4) johdattamana. Rauhaa mekin pyysimme ja pyydämme.  Kerroimme sitten myös ajatuksia työstä ja elämästä kaikkiaan.  Itse sanoin haluavani minäkin kertoa Jeesuksen Kristuksen armosta kaikille - ja haluavani itsekin samasta armosta elää. 

Näin tähän asti, näin tästä eteenpäin.  Jumala on uskollinen.  Hänessä on turva aikaan ja ikuisuuteen.  Häneen siis turvatkaamme, Häntä kiittäkäämme. 

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ!

Tiistai 8.3.2022 klo 16:12

Hyvää Naistenpäivää!  Ja jälleen kerran muistammehan kaikki, että jokaisen päivän tulee olla tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden päivä.

TOIVO ELÄÄ

Keskiviikko 2.3.2022 klo 0:12

"Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra.  Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon,"  (Jer. 29: 11)

KUTSU RAUHANRUKOUKSEEN

Torstai 24.2.2022 klo 15:15

Kaikkialla maailmassa rukoillaan rauhan puolesta.  Rauhanrukous on myös Nurmijärven kirkossa tänään 24.2. klo 19.  Kaikkien Nurmijärven kirkkojen kellot soivat klo 19 kutsuna rukoukseen rauhan puolesta.

Nurmijärven kirkon rukoushetki myös suoratoistetaan ainakin seurakunnan Facebook-sivun kautta.  Tule mukaan rukoukseen rauhan ja kärsivien ihmisten puolesta tavalla tai toisella.

Jumala maailmaamme siunatkoon ja varjelkoon.

PYRY LÄHESTYY

Maanantai 21.2.2022 klo 12:00

Pyry lähestyy. Elämässä on myös muita myrskyjä, kenellä mitäkin. Tuulessa ja tuiskeessa on silti turvallista muistaa, että saamme kulkea myrskyn Tyynnyttäjän kanssa. Katso kuinka Jeesus pelastaa opetuslapsensa hädästä! Löydät tämän puhuttelevan todellisuuden vaikkapa Evankeliumista Matteuksen mukaan: Matt. 8: 23-27. Säällä kuin säällä - Jeesus ole turvamme täällä!

Jeesus antaa omilleen myös ikuisen rauhan. Satoi tai paistoi, muista Armon Auringon pelastava paiste!

14.2.

Maanantai 14.2.2022 klo 12:37

Hyvää Ystävänpäivää!

AURINKOSÄITÄ

Lauantai 12.2.2022 klo 21:45

Aurinkosäät ovat ihania! Niistä olemme saaneet taas nauttia. Muistathan, että pilvisäälläkin sinun myönteisyytesi voi tuoda aurinkoa ympärillesi, tutuille ja tuntemattomille - ja myös itsellesi, sisällesi!

ON KOITTAVA

Keskiviikko 2.2.2022 klo 14:17

Tulevaisuus!

ON

Perjantai 28.1.2022 klo 0:42

Toivo.

OLETHAN MUKANA RUKOUKSESSA

Maanantai 24.1.2022 klo 11:45

Arkkipiispamme Tapio Luoma on jäänyt sairauslomalle. Hän on sairaalassa tulehdussairauden vuoksi. Tapio-arkkipiispa on poissa viranhoidosta toipumisen edellyttämän ajan. Hänen erityisavustajansa Petri Merenlahti kertoo STT:lle, että sairausloman kestosta ei ole tällä hetkellä tarkkaa arviota. Merenlahden mukaan sairaus ei liity koronavirukseen. Muistamme rukouksissamme arkkipiispaamme ja hänen perhettään.

Herra, muista kaikkia sairastavia ja heidän läheisiään.

VALOA PÄIN!

Sunnuntai 23.1.2022 klo 18:33

Päivän valo on taas jo poissa, mutta ihanaa on, että päivä päivältä valoisa aika on yhä pidempi ja pidempi!

MINNE ASTI KATSE KANTAA?

Tiistai 18.1.2022 klo 13:28

Kyky nähdä vaikean ajan yli nykyistä parempaan tulevaisuuteen on valtava voimavara.  Onko sinulla tämä voimavara jo käytössäsi?  Ps. Todella pitkälle katsomisesta saarnaan ensi sunnuntaina Klaukkalan kirkossa kello 12.  Tervetuloa katsomaan ikuisuusnäköaloja!

ESIMERKIN VOIMA

Perjantai 14.1.2022 klo 15:54

Helposti ajattelemme, että muiden tulee tehdä sitä ja tätä. Mutta meillä itsellämme on mahdollisuus tuoda paljon hyvää ja kaunista tähän maailmaan ja elämään! "...näytä itse esimerkkiä hyvän tekemisessä..." (Tit. 2: 7).

VIELÄ KERRAN AIKA KORONATON?

Maanantai 10.1.2022 klo 13:27

Koronatilanne vaan vakavoituu ainakin tartuntojen määrää ajatellen.  Toisaalta epidemiologit näkevät kuluvan vuoden voivan tuoda jo helpotusta tilanteeseen.  Korona-aika on toisaalta varmasti tullut jollakin tavalla pysyvästi jäädäkseen, mutta viruksen hyökyaalto varmasti vielä laantuu.  Ja kun influenssavirustenkin kanssa meidän on osattava elää vuodesta toiseen, niin sama tilanne tulee nyt siis myös koronan kohdalla.  Onneksi Jumalakin on aina kanssamme - matkamme on kuitenkin lopulta turvallinen kaikkien virustenkin maailmassa.

UUDENVUODENLUPAUKSIA?

Tiistai 4.1.2022 klo 11:52

Monilla monet uudenvuodenlupaukset ovat jo tähän päivään mennessä kariutuneet.  Minkäs voit.  Onneksi voi aina yrittää uudelleen.  Mutta todella onneksemme - aivan autuudeksemme - meillä on mahdollisuus vuoden jokaisena päivänä turvata Häneen, jonka lupaukset todella pitävät riippumatta meidän kompasteluistamme ja kaatumisistamme.  "Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi."  (Jes. 54: 10)

KAIKEN KESKELLÄ ARMO

Perjantai 31.12.2021 klo 12:35

Saamme muistaa, että kulunut vuosikin taas kaiken koronan keskellä ei lopulta ollut vuosi vain koronan keskellä, vaan elämässämme kaiken keskellä saa turvallisesti aina olla elävä Jumala!  Siksi levollisin mielin käymme kaiken keskellä myös kohti uutta.  Armollista Uutta Vuotta 2022!

ENKELTEN LAULU

Perjantai 24.12.2021

Kaunein joululaulu? Mielestäni kaunein Joulun laulu on Enkelten laulu paimenten laidunmaalla!  Linkki lauluun: Luuk. 2. - sieltä avautuu koko Joulun valtava todellisuus...  Siunattua Vapahtajamme Syntymäjuhlaa!

JO NIIN LÄHELLÄ

Torstai 23.12.2021 klo 2:51

Joulu on jo lähellä.  Vain sydämen avaamisen matkan päässä.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »