Yhteystiedot

Ari Tuhkanen
puh. 040 704 1630
ari.tuhkanen@evl.fi

Ari Tuhkasen kotisivut
www.arituhkanen.net

Kuvia vuosien varrelta

AVAUTUVAA TOIMINTAA

Torstai 12.8.2021 klo 13:09

  Elokuun alkupuoli on erilaisen toiminnan rinnalla kulunut pitkälti tilannearvioiden ja tilanteen kehittymisen arvioiden kanssa joukolla työskennellessämme. Kohoavien koronalukujen keskellä olemme kuitenkin rohkeasti avaamassa selkeästi lisää - joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta - Nurmijärvenkin seurakunnan toimintaa. Voi toki olla, että joudumme vielä tekemään nopeastikin taas rajoitustoimia jo mahdollisten viranomaispäätöstenkin vuoksi - seuraa kotisivujamme, Facebookiamme ja Nurmijärven Uutisten seurakuntapalstaa - mutta siis rohkeasti yritämme eteen päin tässäkin tilanteessa. Tietenkään terveysturvallisuudesta tinkimättä.
  Kädet käsidesissä ja ristissä, hihat käärittyinä kohti syksyä! Olemme rinnallasi! Terveyttä ja siunausta!

PERIKSI EI ANNETA

Maanantai 9.8.2021 klo 18:40

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n juuri ilmestynyt uusin raportti on karua kertomaa.  Mutta periksi emme anna!  Jälleen kerran haastan sinua talkoisiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi!  Suuret linjat ovat tärkeitä, mutta myös pienet teot ovat edistysaskeleita. 

Mitä sinä teet tänään?  Itse laitoin juuri työhuoneeni ilmastoinnin pois päältä kun sitä ei enää näin illalla tarvitse.

KESÄ TOIVOA TÄYNNÄ

Keskiviikko 23.6.2021 klo 16:44

Olipas se ukkosmyräkkä!  Nurmijärvi ja tietysti moni muu paikkakunta Suomessa sai osakseen välkettä, jyrinää ja todella kovaa sadetta.  Toivottavasti nyt ei käynyt kenellekään eikä millekään yhtä pahoin kuin Oulussa maanantaina.

Poutapäivät tai sadesäät, kesä etenee taas joka tapauksessa vauhdilla.  Juhannus alkaa sekin nyt siis jo siintää ihan silmissä.  Iloitsen - todella iloitsen - kun koronatilanteen helpottuminen pitkin alkukesää on mahdollistanut seurakunnan toiminnan avaamista.  Ei siis vielä normaaliolojen tavoin, mutta monin tavoin.  Rippikoulut olemme saaneet käyntiin viime vuoden tapaan. Messuihin voimme taas ottaa seurakuntalaiset kirkkoihin sisälle, ja siis vielä entistä suurempia määriä ihmisiä.  Muistotilaisuuksillekin voimme rajallisesti antaa taas tiloja, tällä hetkellä tosin ainoastaan vielä Nurmijärven seurakuntakeskuksesta, koska Rajamäen ja Klaukkalan tiloja meidän on pidettävä vielä varattuna rippikoulutyölle, jos leirejämme jouduttaisiin vielä siirtämään päivämuotoiseen opetukseen.  Joka tapauksessa suunta on kohti normaaliolojen aikaa!  Kuitenkin edelleen tarvitsemme monia toimia terveysturvallisuuden taataksemme, alkaen käsien pesusta ja vahvasta maskisuosituksesta; turvaväleistä puhumattakaan.

Eräs suuri ilonaihe on myös, että voimme ensi kertaa sitten vuoden 2019 aloittaa jälleen seurakunnan suositut Sääksin saunaillat, alkaen keskiviikkona 7.7.  Toki Etelä-Suomen aluehallintoviraston edellyttämät turvavälit vaativat saunojilta keskinäistä suurta kärsivällisyyttä kun saunan tiloissa voi kerrallaan olla paljon vähemmän väkeä kuin tavallisesti voisi olla.  Myös lähetyskahvila ja iltahartaudet aloittavat tuolloin 7.7.  Seuraa esimerkiksi kotisivujamme, Facebookiamme ja Nurmijärven Uutisia nyt toivottavasti siis yhä enemmän avautuvasta toiminnastamme.  Niistä näet myös, mitä muuta edellä mainitsemieni asioiden lisäksi olevaa toimintaa meillä on jo nyt digitaalisten ja verkkopalveluidemme lisäksi.

Itselläni lähestyy jo kesäloma sanoisinko kovaa vauhtia.  Yhä on muun muassa kirkollisten toimitusten ja jumalanpalvelusten valmistelua elokuuta ja alkusyksyä varten, viranhaltijapäätösten tekoa, puheluita, palavereja, sähköposteja, Whatsapp-viestejä ja vaikka tämän blogin julkaiseminen.  Ennen  lomaa on tärkeää saada monet toiminnan ja hallinnon asiat vielä sellaiseen kuntoon, että työt jatkuvat taas sujuvasti lomailun jälkeen.  Vaikka sanotaankin, että mikä vimma ihmisillä on saada "kaikki" valmiiksi ennen lomaa, näin tämä yhteiskuntamme kuitenkin toimii.  Lomalle jääminen on mukavaa kun asiat ovat hyvällä mallilla taas niitä sitten jatkaakseen aikanaan.  Toki minulla ovat kappalaisemme lomasijaisenani kukin vuorollaan - seurakunnassa on monenlaisia erilaisia juoksevia asioita tietysti sydänkesälläkin.

Ja siis toimintaa.  Tervetuloa mukaan seurakunnan elämään kesälläkin!  Ja muista, että yhä jatkuvan koronatilanteen keskellä seurakunta työntekijöineen, luottamushenkilöineen ja vapaaehtoisineen on koko ajan kanssasi valmiita puhumaan kanssasi, tukemaan kaikkiaan eri tavoin sinua - ja myös rukoilemaan puolestasi. 

Pahimpina korona-aikoina meillä olivat muun muassa soittokampanjat tukemassa nekin seurakuntalaisiamme ja yksinäisten soittorinki toki jatkaa yhä toimintaansa.  Ympäri vuoden toimintamme eri aloista diakoniatyö, erityisnuorisotyö ja perheneuvonta ovat vain esimerkkejä siitä miten seurakuntasi palvelee eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä - kaikkia tahdomme palvella.  Kiitos, että olet verovaroilla tukemassa tätä työtä! 

Olemme kanssasi. Ja Jumala ilman muuta ja ennen kaikkea on koko ajan kanssamme.  Emme menetä toivoamme, vaan toivo itse asiassa siis kasvaa koko ajan.  Kotisivuillamme videotervehdyksessä sanon, että tämä vuosi 2021 on hiipuvan koronan vuosi.  Siihen uskon edelleen.  Monin paikoin maailmaa tilanne on yhä vakava, mutta hoitamalla taudin torjunnan Suomessa vastuullisesti olemme osa maailmanlaajaa viruksen vastaista ponnistelua.

Elämä on myrskyjä, mutta eivät ne myrskyt aina riehu.  Ei siitä ole kuin hetki kun auringonpaiste helli meitä aivan helteen verran.  Nyt paistetta ja leppeää sadetta toivotan sinulle sopivana sekoituksena, ja Jumalan armoa, rauhaa ja siunausta yltäkyllin.  Tämän Hyvän Vapahtajamme suojaan saatkin turvallisin mielin jättää niin ajalliset asiasi kuin myös ikuisuutesi.  Tuttu Raamatun lupaus on jälleen hyvä nostaa tähän kesän hetkeen, se kun pätee koko elämän retkeen: "Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret."  (5. Moos. 33: 27)

ONNI

Torstai 17.6.2021 klo 20:19

Onni on... Onnea uusille valtuutetuille! Onneksi taas on kesän suloinen aika! Onnea on kuppi kahvia aamiaisella. Onni on hieno miehen nimi. Onnea ovat läheiset ihmiset. ...onni on jotakin, joka on monessa mukana. Vaan mikä on onnen syvin olemus? Sana sen kertoo: "Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teoistaan". (Ps. 73: 28)

KATSE VÄHITELLEN JO JUHANNUSTA KOHTI...

Torstai 10.6.2021 klo 18:13

Niin, katse vähitellen jo kohti juhannusta. Ja kohti juhannuksen raamatullista päähenkilöä eli Johannes Kastajaa.  Vai?  Itse asiassa, ei kohti Johannesta - tästä oli kirkkovaltuuston edellisillan alkuhartaudessakin puhe -, vaan kohti Johanneksen osoittamaa Vapahtajaa!  Sana sen sanoo Johannes Kastajan omalla suulla.  "Seuraavana päivänä Johannes näki, että Jeesus oli tulossa hänen luokseen.  Johannes sanoi: ´Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!´".  (Joh. 1: 29)

Johannes osoittaa sinullekin suunnan kohti Vapahtajaa.  Järisyttävä asia, syntien anteeksiantamus, on edelleen tarjolla!

NYT!!

Tiistai 8.6.2021 klo 14:38

Valo ja lämpö!

KIRKKOJEN OVET AVAUTUVAT!

Perjantai 4.6.2021 klo 19:47

Tule kirkkoon! Sunnuntaista 6.6. alkaen Nurmijärven seurakunnan kirkkojen ovet avautuvat jälleen messuja varten seurakuntalaisille! Kirkkoon voi tulla siten kuin kunkin tilan enimmäishenkilömäärä sallii. Kirkoissa on käytössä noin joka kolmas penkkirivi ja yhdelle penkkiriville voi asettua vain yhden talouden jäseniä. Seurakunnan henkilöstön ohjeita kirkkoon asettumisessa sekä ehtoollisen vietossa tulee joka tilanteessa noudattaa. Kirkkokahveja ei voida toistaiseksi vielä tarjoilla. Katso lisätietoja seurakunnan kotisivuilta.
 
Tervetuloa!

OI KESÄ!

Tiistai 1.6.2021 klo 12:13

K!

E!

S!

Ä!

KESÄ!

AINA LOPULTA PAISTAA!

Keskiviikko 26.5.2021 klo 12:12

Aurinkoista päivää! Tuolla se kultainen päivän kehrä yhä loistaa yllä sateen ja tuulen!

TULE!

Sunnuntai 23.5.2021

Tule Pyhä Henki, Kristus meille kirkasta!  Tule sisar ja veli, kanssani Herraa ylistä!

MUISTAMMEKO TULEVAISUUDEN?

Tiistai 18.5.2021 klo 16:11

Muistamme monenlaisia asioita.  Juuri pari päivää sitten muistimme sankarivainajiamme Kaatuneitten muistopäivässä.  Vuodenkierrossa on paljon päiviä, jotka viittaavat menneisiin tärkeisiin tapahtumiin.  

Tärkeimmät tapahtumat viittaavat aina myös tulevaisuuteen.  Kaatuneet ostivat hengellään Isänmaallemme tulevaisuuden.  Suuren uhrin tulevaisuutta varten antoivat kaikki sotiemme ajan miehet ja naiset, nuoret ja vanhat.  Ensimmäinen joulu katsoi jo ristin ja ylösnousemuksen pääsiäiseen.  Tämä tiistainen monesta ehkä arkiselta tuntuva päivä katsoo tämäkin ihmeelliseen tulevaisuuteen.  On aika elää armon vastaanottaminen todeksi.  On aika ottaa Jumalan rakkauden lämpö vastaan.  On aika muistaa, että kuljemme Jumalan tulevaisuuteen, jonka ajan jälkeen Herra on tarkoittanut ikuiseksi onneksi kanssaan.  On aika tulla mukaan. On aika olla mukana.  Tulethan mukaan!  Olethan mukana!

KERRAN LÄHTI, KERRAN PALAA

Torstai 13.5.2021 klo 20:09

Opetuslapset näkivät Taivaaseen nousevan Herran

vielä kaikki näemme Hänen palaavan kerran!

"...te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä."  (Matt. 26: 64)

"Siunatessaan hän erkani heistä, ja hänet otettiin ylös taivaaseen."  (Luuk. 24: 51)

"´...Tämä on tosi, minä tulen pian.´ Aamen. Tule, Herra Jeesus!"  (Ilm. 22: 20)

KYLVÖN SIUNAAMINEN

Tiistai 11.5.2021 klo 15:20

Lehteen puhkeavat silmut - kuuletko? - ne huutavat: "Tulevaisuus koittaa ja elämä voittaa!".

Mekään emme anna periksi.  Vaikka tänäkään vuonna koronan vuoksi emme pysty toimittamaan perinteistä kylvön siunaamista Nurmijärvellä pellon laidalla, pyydämme siunauksen silti!  Viime vuonna - silloinkin siis koronatilanteen vuoksi - toimitin toukosiunaamisen Nurmijärven kirkon edustalla videolähetystä varten.  Koska Jumalamme takuuvarmasti seuraa myös nettiä, rukoilemme nyt tässä:

Rakas Taivaan Isä, siunaa maan kasvu ja kotitalouseläinten pito, anna kalastajille kireät siimat ja kaikkiaan kaikelle rehelliselle työlle suo siunauksesi.  Johdata meitä kaikkia ja anna huolenpitosi jokaiseen päivään.  Kiitos Jumalamme, että annat meille myös kestävän luottamuksen vaikeiden aikojen voittamiseen!  Ole ylistetty nyt, aina ja ikuisesti!  Rakkaan Poikasi, Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen nimeen.  Aamen.

Sisaret ja veljet, puhkeavia silmuja katsoen tulevaisuuteen uskoen - eteen päin!  "Katso, minä luon uutta.  Nyt se puhkeaa esiin - ettekö huomaa?"  (Jes. 43: 19)

ARMOLLISTA PÄIVÄÄ TÄTÄ

Sunnuntai 9.5.2021 klo 12:49

Auringon paistetta kaikille Äideille. Päivän lämpöä myös kipeän äitisuhteen tai raskaan lapsisuhteen tai toiveista huolimatta lapsettomuuden taakkaa kantaville. Armon Auringon paistetta jokaiselle!

VÄSYMÄTTÄ MAALAA

Torstai 6.5.2021 klo 9:39

Hän väsymättä maalaa:

ruskot aamun, illan

sateenkaaren sillan.

Kiitos siis kaikesta tästä

ihmeellisestä elämästä

tänään ja iäti

ylistän ihmeitäsi!

Ja armoasi!,

yli ajan kantavaa

pelastuksen antavaa

kun vain suostun turvaasi

iäiseen sun rakkauden suojaasi!

JO HUHTI-TOUKOKUUN VAIHDE!

Perjantai 30.4.2021 klo 19:59

Hyvää vappua!

HUOMENNA ON JUHLAN AIKA

Maanantai 26.4.2021 klo 14:37

Huomenna Kansallisena veteraanipäivänä saamme taas muistaa (silloinkin) kunniakansalaisiamme - vielä rivissä olevia ja jo poisnukkuneita, miehiä ja naisia.  Rintamaa ja kotirintamaa.

Koronan aiheuttamien rajoitusten vuoksi emme valitettavasti voi kunta, seurakunta ja kansalaisjärjestöt kutsua fyysisesti koolle ihmisiä juhlapäivään.  Tervetuloa mukaan suoratoiston kautta - verkkolähetys tulee Nurmijärven kirkosta ja kirkonmäeltä Nurmijärven seurakunnan Facebook-sivun (ei sivun ryhmän) ja seurakunnan kotisivujen kautta!

Suoratoisto rukoushetkestä alkaa klo 18 ja heti sen jälkeen vastaavasti seppeltenlaskusta.  Iltajuhla alkaa klo 19 ja siis myös se suoratoistetaan.

Tervetuloa mukaan!

VIRTUAALISEN KOKOUKSEN TODELLISET VAIKUTUKSET

Perjantai 23.4.2021 klo 18:07

Virtuaalisella kokouksella voi olla todellisia vaikutuksia.  Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin koolle kutsuman virtuaalisen ilmastohuippukokouksen ilmapiiri - varsinkin Bidenin oma vahva visio ilmastonmuutoksen torjunnasta - tuo toivoa.  Biden osaa markkinoida asiaa samalla ilmastonmuutoksen torjunnasta koituvilla moninaisilla, myös taloudellisilla, hyödyillä. Ilmapiirillä onkin nyt entistä paremmat mahdollisuudet muuttua torjumaan koko globaalin ilmaston, merien, ja niin edelleen valtavan vuorovaikutuksen yhä vinompaan muuttunutta kehitystä.  Vielä on viljelemisen lisäksi ihmiskunnalla mahdollisuus myös varjelemiseen (kts. 1. Moos. 2: 15)!

KELLO KESKIYÖTÄ LYÖ

Tiistai 20.4.2021 klo 17:11

Joka kerta kun kello keskiyötä lyö

ajan hammas taas yhden päivän syö

hoida siksi kunnolla aina tämä työ:

älä hetkiä elämäsi laimin lyö!

"Opeta meille, miten lyhyt on aikamme,

että saisimme viisaan sydämen."  (Ps. 90: 12)

Ajan kulun muistaminen tosi tärkeää on

vaan vielä tärkeämpääkin muistettavaa on

eli lopulta kohti ikuisuutta matkamme on 

tuota ihmeellistä aikaa, joka ajaton on!

"Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala,

sinua kantavat ikuiset käsivarret."  (5. Moos. 33: 27)

Ihana on matkata täällä mahtavassa ajassa

ja murheidenkin keskellä näin kaikesta kiittää

ja siis tärkeintä on levätä jokaisen armossa 

olla turvassa yhä kun Herran sirppi elon niittää.

"Kiittäkää Herraa!  Hän on hyvä.

Iäti kestää hänen armonsa."  (Ps. 136: 1)

AAKKOSET

Keskiviikko 14.4.2021

Kevät on kaikki aakkoset...  Ja silti, kevään ihanuutta ei tyhjentävästi millään sanoilla pysty kuvaamaan!

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »