Yhteystiedot

Ari Tuhkanen
puh. 040 704 1630
ari.tuhkanen@evl.fi

Ari Tuhkasen kotisivut
www.arituhkanen.net

Kuvia vuosien varrelta

KESÄN PITKÄ PÄIVÄ

Keskiviikko 22.6.2022 klo 16:14

Miksi murehtia sitä, että päivät lyhenevät?  Murehtija ei muista iloita!  Muista elää tämä kesäpäivä!  Ja kaikki kesän päivät.
 
Tänä kauniina kesäpäivänä vielä ennen muutaman päivän päästä koittavaa lomaa ajatukseni viivähtävät kuluneessa alkuvuodessa ja maailman mullistuksissa.  Kaiken keskellä taas kerran palautuvat mieleeni lohdulliset Raamatun sanat vakaasta turvastamme: "Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti."  (Hepr. 13: 8)
 
Ihana on matkata Vapahtajan suojassa kaikki päivät ja tulla kerran kannetuksi ikuiseen päivään.  Siunausta suven suloisiin päiviin!

IHMEELLINEN MAAILMA

Perjantai 17.6.2022 klo 21:27

Pysähdy katsomaan lehteä koivun
- ihmettä. 

AINA

Sunnuntai 5.6.2022 klo 22:09

Henki helluntain, Pyhä Henki, haluaa kertoa sydämellesi Jeesuksen rakkauden jokaisena elämäsi päivänä.

SADEPÄIVÄNÄ

Torstai 2.6.2022 klo 18:23

Sade on siunausta maalle, siunausta meille kaikille. Herra sanoo: "Minä annan teille sateet ajallaan..." (3. Moos. 26: 4)

KIITOS!!

Sunnuntai 29.5.2022 klo 23:24

Kiitos Leijonat!!!

YHDESSÄ

Keskiviikko 25.5.2022 klo 20:06

Se tunne - kohdata kevään vihreys ja valo, lämpö ja koko luonnon kasvu - se ei haalistu koskaan! Yhdessä saamme iloita näistä ihmeellisistä lahjoista.
"Yhdessä" oli aiheena myös viime viikonloppuna Oulussa olleilla Kirkkopäivillä ja Lähetysjuhlilla, jotka huipentuivat sunnuntain jumalanpalveluksiin. Hienoa oli olla jälleen yhdessä koolla suurella joukolla koronatilanteen vähitellen jo helpottaessa.
Huominen helatorstaikin, Kristuksen taivaaseenastumisesta kertomassa ("Siunatessaan hän erkani heistä [opetuslapsistaan], ja hänet otettiin ylös taivaaseen." (Luuk. 24: 51) ), muistuttaa meitä yhdessä olemisesta. Jeesus on jo Taivaassa, mutta silti kanssamme.
Miten niin yhä kanssamme? Kyllä. Lähestyvä helluntai kuuluttaa riemukkaasti, että Herra antoi Pyhän Hengen lahjan niin seurakunnan syntymiseksi kuin myös jokaiselle ihmiselle uskon syntymiseksi ja ylläpitämiseksi - jo kasteessa tämän lahjan saamme - ja samalla näin myös pääsyn Kristuksen seurakunnan jäseneksi ja Jeesuksen omaksi. Sanoisin tähän, että vau!! Ja todella, Pyhän Hengen kautta Jeesus on siis jo nyt kanssamme täällä, omiensa sydämessä saakka; kunnes Hän kerran saapuu kunniassaan ja rakkaudessaan kantamaan koko opetuslapsijoukkonsa - siis meidät nykyajankin Jeesuksen seuraajat - Taivaan kotiin.
Huikeat näköalat. Luonto laulaa kiitosta Luojalleen. Laulammehan mekin ylistystä Luojallemme, Lunastajallamme ja Pyhittäjällemme. Ei näitä järjellä tosin ymmärrä, mutta uskossa raikaa kiitos ja ylistys Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle!

VALON LUKEMATTOMAT SÄVYT

Torstai 19.5.2022 klo 20:36

Kevään valossa näyttäytyy kaikki uudessa valossa! Ja miten sama valo voikaan eri vuodenaikoina olla aina omanlaisensa. Kaikkein eniten eri vuodenaikojen valosta pidän kyllä kevätauringosta. Toisaalta elokuun kuutamoillat ovat nekin upeita... Vaikea valita! Ei auta muuta kuin nauttia ja kiittää siitä, että jatkuvasti Jumala yhä luo uutta! Ps. Talvisen yötaivaan tähdet!

KAATUNEITTEN KALLIS UHRI ISÄNMAAN PUOLESTA

Sunnuntai 15.5.2022 klo 19:45

Kaatuneitten muistopäivä kertoo äärimmäisen koskettavalla tavalla siitä kuinka kallis on vapaa ja itsenäinen isänmaamme - ja siis kuinka kallis hinta siitä on maksettu. Kiitos sankarivainajillemme, kiitos kaikille sotiemme vuosien miehille ja naisille. Kiitos myös vahvalle nykyiselle maanpuolustahdollemme ja -kyvyllemme. Suo Herra joka tapauksessa meidän kiittää aikojen loppuun saakka rauhan ajasta.

LIPUT LIEHUVAT JUHLAPÄIVÄNÄ, MUTTA KATSO SAMALLA MYÖS VIELÄ YLEMMÄS - TAIVAALLE ASTI - JA TAIVAASEEN SAAKKA

Torstai 12.5.2022 klo 14:15

On luovuutta, ja on kaiken Luoja. Ja luovuuskin on siis siten Luojan luomaa. Ja Luoja luo koko ajan myös uutta. Satuin katsahtamaan tästä työpöydän ääreltä juuri ulos ja taivaalle, jossa pilvet ja valo leikkivät keskenään. Ja nuo pilvien hahmot! Niin loputtomat muodot - ja aina uusia muotoja niille silti - Luojamme luo. Myös meidän elämämme ja sydämemme Herra haluaa Jeesuksessa meille tarjolla olevassa armossaan luoda aina uudeksi, joka päivä. Siis juuri tänäänkin. "Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin..." (Jes. 43: 19)

KAIKISTA PÄIVISTÄ

Sunnuntai 8.5.2022 klo 23:50

Kiitos Äidit kaikista päivistä.  Onnea, iloa ja siunausta!

KUOROLAULUN AIKA

Keskiviikko 4.5.2022 klo 20:40

Päivät pitenevät
ja yöt lyhenevät!
Ja valo kun voittaa alaa
kesä lähestyy kuin salaa!
Kohta taas onkin toki kesän vuoro
vaan vielä nyt kuule kevään lintujen kuoro!

HYVÄÄ VETERAANIPÄIVÄÄ!

Keskiviikko 27.4.2022 klo 14:48

"Ihana maa on tullut osakseni, kaunis perintö on minulle annettu." (Ps. 16: 6).  Kiitos Herra rakkaasta Isänmaastamme, kiitos sotiemme ajan miehille ja naisille, joiden kautta säilytit itsenäisyytemme ja vapautemme.  Siunaa heitä, siunaa meitä uusia sukupolvia, siunaa rauhalla maatamme ja maailmaamme.

Hyvää Kansallista Veteraanipäivää!

ON AIKA KUUNNELLA - ONHAN SINULLA AIKAA KUUNNELLA?

Perjantai 22.4.2022 klo 15:34

Maailman melskeessä kuulethan ehkä pienen, mutta samalla niin voimakkaan - ja niin riemullisen äänen - linnunlaulun!  On kevät!

ASKEL ASKELEELTA

Keskiviikko 20.4.2022 klo 17:47

Kaiken ahdistuksenkin keskellä

iloinen pääsiäisviikko kuuluttaa:

Elämä voittaa kuoleman

- itse asiassa

on jo voittanut.

 

Lopulta myös viha sammuu

ei viime kädessä ihmisvoimin,

mutta meitäkin tarvitaan.

 

Rohkeasti eteenpäin

Kristusta seuraten

Kristuksen kantamina.

JO TAPAHTUNUT!

Torstai 14.4.2022 klo 22:38

Nurmijärven seurakunnan Ylös Jerusalemiin  -pääsiäisvaellus on jälleen kerännyt suuren joukon ihmisiä surun jälkeen koittavan ylösnousemuksen riemun matkalle. Mukaan ehdit vielä lauantai-iltana sinäkin.

Itse sain tänään yhtenä vaelluksen silminnäkijäkertojana olla kiirastorstain aamussa ja alkupäivässä jälleen kerran itselleni rakkaassa opetuslapsi Natanaelin roolissa.  

Natanael ei pääsiäisvaelluksella Getsemanen puutarhassa - puun kannolla allapäin istuessaan - vielä tiennyt, että riemu on jo koittanut tyhjällä haudalla.  Vielä Nataelkin sen iloviestin sai kohdata! 

Kohtaathan Ylösnousseen jo sinäkin?

Hauta on tyhjä!  "Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista."  (Luuk. 24: 6).

Siunattua ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä!

TOIVO

Torstai 7.4.2022 klo 14:06

Älä koskaan luovu toivosta.  Älä arjen toivosta, älä suurimmasta Toivosta.  "Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä."  (Hepr. 11: 1)

1.4.1997

Perjantai 1.4.2022 klo 16:07

1.4.1997 oli toki silloinkin aprillipäivä.  Aprillia ei kuitenkaan ollut, että tuolloin tasan neljännesvuosisata sitten sain aloittaa palveluni pappina Nurmijärven seurakunnassa.  Aiemmin olin pappina erilaisissa sijaisuuksissa ehtinyt palvella siihen mennessä vuodesta 1992 Lauttasaaren, Tikkurilan, Paavalin ja Johanneksen seurakunnissa. Nurmijärvenkin seurakunta oli jo ennestään tuttu opiskeluaikojen töistä vuosilta 1988-1991.  Vielä aiemmissa vaiheissani olin ollut muun muassa töissä telakalla ja palvellut YK:n rauhanturvajoukoissa Lähi-idässä.

25 vuotta.  Vuodet eivät vieri, ne kiitävät.  Vuosien kiidossa kiitollisin mielin jatkan palvelustani.  Turvallisin mielin - tietäen, että me kaikki olemme maailman myllerryksessäkin hyvissä käsissä, Jumalan käsissä.  Siitä kertoo myös tuttu, rakas, usein esillä pitämäni raamatunkohta: "Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra.  Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon."  (Jer. 29: 11)

Siunattua matkan jatkoa kohti ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä!

PUNNITTUA PUHETTA

Keskiviikko 30.3.2022 klo 18:18

Jos saisit sanoa tänään vain yhden sanan, mikä se olisi?

YLÄPIHAN HOTTEILLA

Torstai 24.3.2022 klo 17:49

Olin vajaa viikko sitten jumalanpalveluspäivillä Kuopiossa. Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivät ovat innostava kokoontuminen, joka rohkaisee löytämään jumalanpalveluksen syvän rikkauden ja samalla siihen liittyvän arjen palvelun niin diakoniassa kuin toki muutenkin lähimmäistä kannustavassa ja tukevassa kohtaamisessa. Edellisen kerran Jaetut eväät oli koolla Helsingissä 2019, mutta nyt korona-ajan vuoksi seuraava kokoontuminen venyi tänne tämän vuoden maaliskuuhun.
 
Kuopiossa jumalanpalveluspäivien otsikkona oli ”Immeinen yläpihan hotteilla” – ihana ajatus kerta kaikkiaan!: Ihminen Jumalan huomassa ja turvassa. Hyvän Vapahtajan siunausta, ole yläpihan hotteilla!

AIKA ON

Torstai 17.3.2022 klo 21:40

Aika on aika merkillinen asia - eikä vain aika, vaan aivan merkillinen aika on.  Monin tavoin.  Vaan onneksi - kun joka asialla on aika, oma aikansa koittava, on varmasti koittava Ukrainaankin rauhan aika.  "...ja aikansa rauhalla."  (Saarn. 3: 8).  Rukoilemme rauhan koittavan, ja siksi luotamme rauhan koittavan.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »