SATOI TAI PAISTOI

Keskiviikko 30.8.2023 klo 12.01

Sadetta seuraa päivänpaiste - tai ainakin poutasää; lohdullista joka tapauksessa.

KULTAINEN SÄÄNTÖ

Keskiviikko 23.8.2023 klo 17.56

Jeesuksen ohje lähimmäisten kohtaamiseen - lähellä ja kaukana olevien lähimmäisten - on Kultainen sääntö tänäänkin: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." (Matt. 7: 12)

HETKESSÄ

Torstai 17.8.2023 klo 17.04

Hetket ohi kiitävät
vaan muistot elävät
silti ajan kiidossa
elä joka hetkessä!

YHDESSÄ ILOSANOMAA KERTOMAAN!

Tiistai 8.8.2023 klo 14.50

Kulunut sanonta, mutta kyllä se totta, että ajalla on siivet. Yhtäkkiä sitä huomaa olleensa taas töissä jo hyvän tovin kesäloman jälkeen.

On ihanaa tehdä työtä, jossa saa kertoa Jeesuksen rakkaudesta kaikkia, ihan jokaista kohtaan. Vaan ei tämä ole vain papin etuoikeus! Viime viikolla Sääksin saunaillan Lähetyskahvilan iltahartaudessakin puhuin siitä, että evankeliumin ilosanoman kuuluttaminen on meidän kaikkien tehtävä ja etuoikeus. Samaa asiaa kirjoitin myös juuri äsken seurakunnan viestinnän työtovereilleni lähettämässäni kohta ilmestyvään Nurmijärven Seurakuntaviestiin tulevaan Kirkonmäeltä-kolumniin.

Eli yhdessä ilosanomaa eteenpäin! - sanoin ja teoin. Ja, "Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme." (Kol. 3: 17)

Lepää armon varassa. Siunausta päivääsi!

HYVÄÄ JUHANNUSTA, SIUNATTUA SUVEA!

Torstai 22.6.2023 klo 16.44

Sää kuin sää, kyllä juhannus koittaa - hyvää juhannusta!; ja alkaa lupaavasti koittaa jo lomalle lähtökin. Siunattua suvea sinulle. Rukouksessa muistan sinua. Ja muistathan, että seurakunnan toiminta jatkuu ympäri vuoden - tervetuloa siis kesän kuluessa messuihin, Sääksin saunailtoihin, konsertteihin...
"Jumalan, meidän Isämme, ja Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja rauha teille." (Filem. 1: 3)

SANAN SUVIPÄIVÄT JYVÄSKYLÄSSÄ!

Perjantai 16.6.2023 klo 17.01

Kesäjuhlien huippusesonki menossa. Tänä viikonloppuna on Jyväskylässä Sanan Suvipäivien vuoro. Huomenna vapaapäivän kunniaksi aion itsekin osallistua. Ties vaikka törmäisimme!

AINA ON TOIVOA

Tiistai 13.6.2023 klo 17.34

Nuorisoväkivaltaa, mikromuovia, sotaa, inflaatiota, ilmastonmuutosta... Mitä pitää tehdä? Olla menettämättä toivoa! Jatkamme rukousta ja jatkamme työtä paremman maailman puolesta kukin omalla paikallamme. Tänään ja huomenna. Aikojen loppuun saakka. Toivoa emme menetä.

HYVÄ PALAUTTAA AINA VÄLILLÄ MIELEEN...

Perjantai 9.6.2023 klo 16.45

Ihmeitä täynnä on maa
ja kaikki Luojan luomaa!
- sekä nyt tämä huomaa
saat kiittää siis Jumalaa!

Ylistä toki samoin siitä
vaikkei mikään kiitos riitä
- muiden tavoin sinä ihminen
olet Herran työnä ihmeinen!

"Minä olen ihme, suuri ihme,
ja kiitän sinua siitä." (Ps. 139: 14)

KESÄ? KESÄ!

Keskiviikko 31.5.2023 klo 19.32

Kesäkuu. Huomenna. Kesä siis jotenkin virallisesti muutaman tunnin päästä! Ja toisaalta, taitaa kesä olla myös mielentila. Ei siis lannistuta, vaikka välillä tulisikin vielä alhaisia lämpötiloja, ellei peräti muutamia lumihiutaleitakin. Kesä!

LAMPI LAULAA!

Keskiviikko 24.5.2023 klo 16.27

Vielä ehdit! Muun muassa ehdit vielä Lampi laulaa X:ään, siis 10. Lampi laulaa -tilaisuuteen, tänään kello 18! Paikalliset kuorot esiintyvät ja laulamme myös yhdessä. Näemmehän siis vajaan kahden tunnin päästä lammella, Nurmijärven Kirkonkylässä, Pappilantien päässä! - ehkä kuulemme myös satakielen!

KERRAN JA TAAS KERRAN

Keskiviikko 17.5.2023 klo 19.53

Mitä tapahtui kerran ja mitä tapahtuu vielä kerran? - vastaus löytyy tästä: Ap.t. 1: 9-11. Toki Apostolien tekojakin kannattaa lukea myös laajemmin - Raamatun lukeminen kannattaa aina!

Siunattua helatorstaita ja jo ensi sunnuntainkin Kaatuneitten muistopäivää, jolloin kirkkovuodessa alamme kääntää katsetta jo helluntaita, Pyhän Hengen vuodattamisen juhlan ja kristillisen kirkon syntymäpäiväjuhlan, suuntaan.

OLKOON SITTEN ILOA TAI KIPEÄÄ, SIUNAUSTA!

Sunnuntai 14.5.2023 klo 18.29

Hyvää Äitienpäivää! Siunausta jokaiselle, on tämä päivä sinulle sitten ilon tai kivun päivä.

SATAKIELEN LAULAESSA

Perjantai 12.5.2023

Kun laulaa satakieli,
iloitsee myös ihmismieli.

KOHTI KESÄÄ!

Lauantai 6.5.2023 klo 20.45

Kevät on edennyt hiipien, mutta tärkeintä on, että vielä kesä saapuu!

HYVÄÄ VAPPUA!

Sunnuntai 30.4.2023 klo 21.48

Hyvää Vappua!

TAAS ON AIKA KIITTÄÄ - JA AINA ON AIKA KIITTÄÄ

Torstai 27.4.2023 klo 9.17

Kiitos Veteraanimme! Hyvää Kansallista veteraanipäivää!

AURINKOA, TAIVAAN SINEÄ

Tiistai 25.4.2023 klo 23.33

Aamun sade ilahdutti lomalta taas palvelukseen käydessäni. Ja se, että kun en ollut ehtinyt pitää loppuun kaikkea nykyisen lomakauden lomaani kuin vasta juuri viime viikon ajan ja pari päivää jo edellisellä viikolla, niin nyt oli aurinkosäätä aurinkosään jälkeen ja sinitaivasta sinitaivaan jälkeen. Ihanaa oli myös kun ehti kunnolla seurata hiipien etenevää kevättä. Lintuja pesää rakentamassa. Ensimmäistä valkovuokkoa, ensimmäistä leskenlehteä... Joka kevät olen yhtä iloinen niin ensimmäisestä sinivuokosta, skillasta kuin krookuksestakin. Kevään ihmeellinen lahja! Kiitos kaiken Luojalle!

PÄIVÄÄN KUIN PÄIVÄÄN

Keskiviikko 12.4.2023 klo 16.18

Ylösnousemuksen voitto ei ole vain valo pääsiäisen juhlaan ja pääsiäisviikon riemuun, eikä edes vain pääsiäisajan loppuun asti, vaan ympäri kirkkovuoden, kautta koko vuoden, kaikkiin päiviin, myös harmaisiin, ja myös pimeisiin päiviin. Ylösnoussut Vapahtajamme sinua siunatkoon!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Sunnuntai 9.4.2023 klo 12.45

Kristus nousi kuolleista! Siunattua pääsiäisen juhlaa!

KUN KAIKKI ON JO TAPAHTUNUT - YHÄ ON VASTAANOTTAMISEN AIKA!

Perjantai 7.4.2023 klo 13.59

Kun kaikki on jo tapahtunut! - evankeliumeista voit sen lukea vaikka nyt pääsiäispyhinä. Ristillä Vapahtajamme sanoi: "Se on täytetty" (Joh. 19: 30). Syntimme on sovitettu!

Vaan kaikki tapahtuu myös nyt! Pääsiäispyhinä seuraamme erityisellä tavalla Herran askelissa Hänen kärsimystietänsä Golgatalle asti ja lopulta ylösnousemuksen riemuun.

Kaikki tämä tapahtui myös eilen kiirastorstaina Klaukkalan kirkossa Gospelpassio Magdalenassa - huikea matka kuoleman, surun ja tappion tunnelmien kautta riemuun voittaneen Ylösnousseen seurassa! Suurkiitos kaikille gospelpassion toteuttajille!!

Huom. Vielä ehdit mukaan Gospelpassio Magdalenaan Klaukkalan kirkkoon - tänään pitkäperjantaina kello 19.30 ja huomenna 8.4., lankalauantaina, Jeesuksen haudassa levon päivänä, samoin kello 19.30.

Myös tuhlaamista tapahtuu tänäkin päivänä. Nurmijärven kirkossa tänään aamulla saarnasin kahdesta suurimmasta tuhlarista. Ehkä yllätyt, kun sanon, että suurin tuhlari on Jumala. Juuri Hän kuitenkin tuhlaa ylivuotavasti rakkauttaan meihin niin luomakunnan kauneudessa kuin juuri tarjoamalla ristin sovintoveren armoa jokaiselle. Entä se toinen tuhlari? Toinen tuhlari on ihminen - ihminen, jolle ei armo kelpaa, vaan elämän paras asia, Jeesuksen rakkaus, on menossa sivu suun. Siksi, et varmasti halua tuhlata elämäsi tilaisuutta eli otathan vastaan Ensimmäisen Tuhlarin tarjoaman ihmeellisen Jumalan laupeudesta ja armosta elämisen lahjan.

Siunattua ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä!

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »